Over Life Hacks

Life hacks” is echt zo’n kreet die je continu op internet tegenkomt maar wat is een life hack eigenlijk? Laten we eerst hacken even behandelen: Hacken is het vinden van toepassingen die niet door de maker van het middel bedoeld zijn, speciaal met betrekking tot – maar niet beperkt tot – computers.

Wat is een life hack?

Life hacks zijn eigenlijk allerlei dingen die je in het leven doet, op een andere, gemakkelijkere manier doen dan je “normaal”  zou doen of iets ergens voor toepassen waar het eigenlijk niet voor gemaakt is.

Voorbeelden:

banaan life hackEen banaan maakt vrijwel iedereen open aan de kant van het steeltje. Iedereen doet dat omdat hij of zij dat zo geleerd heeft, maar wist je dat het aan de andere kant veel gemakkelijker is om de banaan te pellen? Apen doen het overigens ook op deze manier. Probeer het maar eens aan de andere kant.

 

wasknijpers waslijnEen wasknijper is bedoeld om de was op te hangen zonder dat het wegwaait. Er zijn echter legio andere toepassingen waar je wellicht nooit aan gedacht hebt: je kan een knijper op een plankje lijmen om er een boodschappenlijstje tussen te klemmen, je kan het gebruiken om je oortelefoontje omheen te rollen en de dopjes en de plug er tussen te klemmen. Je kan ze ook uit elkaar halen en er hele creatieve bouwwerken mee maken met wat lijm en inspiratie.

Wat voor life hacks zijn er?

Er zijn life hacks over koken, eten, opvoeden, huishouden, knutselen, klussen, Life hacks om je administratie makkelijker bij te houden, om dingen beter te onthouden, om sneller te leren, om beter te presteren, om beter te presenteren… eigenlijk kun je op alle gebieden wel life hacks vinden.

Op deze site zul je over uiteenlopende gebieden life hacks aantreffen. Ik hoop dat je er inspiratie van krijgt of dat het je leven een klein beetje veraangenaamd. Veel plezier met hacken.

Gepubliceerd in deze categorie:

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *