10 handige zomertips

Tip#1: Eet je hamburger ondersteboven. De onderkant is dun en is snel doordrenkt. De bovenkant is veel dikker en blijft daardoor veel langer stevig genoeg om vast te houden.

Tip#2: Buig het lipje op je blikje terug en steek je rietje erdoor. Het blijft zo veel beter in je blikje staan.

Tip#3: Een mango snijd je midden door en keep je in als een dambord. Druk daarna de schil naar binnen en je hebt hapklare mangoblokjes.

Tip#4: Mieren kun je bestrijden met gemalen mais (zoals je voor popcorn gebruikt) Leg kleine bergjes van het gemalen poeder op de mierenpaden en binnen een dag of wat zijn de mieren verdwenen.

Tip#5: Chips en zoutjes kun je leuker presenteren door de open bovenkant naar binnen te slaan en de zak aan de onderkant in te deuken zodat de chips net boven de zak uitkomt. Je kunt de zak dan als een schaaltje neerzetten.

Tip#6: Last van fruitvliegjes? Neem een bakje en gooi er wat fruitresten in. Dek het bakje af met huishoudfolie en prik in het midden een gaatje dat net groot genoeg is voor de fruitvliegjes. De fruitvliegjes zullen je fruitschaal met rust laten en zich op het bakje storten. Zet het in de buurt van je fruitschaal. Je kunt eventueel ook meerdere bakjes neerzetten.

Tip#7: Kinderen zelf een waterijsje laten eten zonder knoeien? Neem een cupcake kartonnetje en prik het stokje van het ijsje er in het midden doorheen. Instant druppelvanger.

Tip#8: Moe van alle flessen met saus op tafel bij het BBQ’en of gourmetten? Gebruik een cupcake bakvorm om alle sausjes, uiensnippers, paprika en salsa etc. in te serveren.

Tip#9: Anti-diefstal bij het zwembad of op het strand: snij een lege shampoo fles zo open dat de deksel er nog op kan maar je er wel je waardevolle spullen in kan stoppen.

Tip#10: Koud drankje meenemen? Neem een lege fles en vul die voor een kwart met water; niet verder dan tot de opening als de fles op zijn kant ligt. Leg dit op zijn kant een paar uur in de vriezer. Als je weggaat vul je de fles verder met water of je favoriete drankje wat dan vrijwel meteen lekker koud is en dat ook nog een tijdje blijft.

Fijne zomer allemaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *